Koulumatkatuki

Koulumatkatukea haetaan 1.8.2023 tai sen jälkeen tehtäviin koulumatkoihin verkkohakemuksella OmaKelassa.

KOULUMATKATUKI

 

Koulumatkatukea haetaan 1.8.2023 tai sen jälkeen tehtäviin koulumatkoihin verkkohakemuksella OmaKelassa (www.kela.fi/omakela). Opiskelijalla pitää olla 
omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Hakemuksen voi tehdä kesäkuusta lähtien ja koulumatkatukilipun voi hankkia osto-oikeudella 18.7. alkaen.
 
Jos opiskelija kulkee koulumatkat linja-autolla, hän saa matkalipun useimmista matkalippuja myyvistä verkkokaupoista heti, kun on lähettänyt hakemuksen. 

 

Saat täysimääräisen tuen, jos koulumatkatukeen oikeuttavia matkapäiviä on kuukaudessa vähintään 15. Saat puolet täysimääräisestä tuesta, jos matkapäiviä on kuukaudessa 10 – 14. Sataedun lomat sijoittuvat lukuvuonna 2023-2024 siten, että elo-toukokuussa opiskelijalle kertyy vähintään 15 matkapäivää/kk. 

 

Koulumatkan pituus kotoa kouluun tai työssäoppimispaikalle pitää olla oppivelvollisella 7 km ja muilla 10 km, jotta tukea voi saada.

Opiskelijaintra Aulasta selviää lukuvuoden alkamis- ja päättymispäivät sekä loma-ajat https://sataedu.sharepoint.com/sites/Aula

Sataedu järjestää koulukuljetusta Euran, Kiukaisten, Huittisten, Säkylän ja Köyliön suunnalta kulkeville. Koulumatkatuki haetaan ennen opintojen alkamista verkkohakemuksella OmaKelassa. Muista ilmoittaa kulkutavaksi koulukuljetus. Opintojen alettua saat matkalipun opintotoimistosta. Varaudu näyttämään opintotoimistossa, että olet hakenut koulumatkatukea verkkohakemuksella OmaKelasta.